پیتزا شیکاگو نوعی از دیپ دیش پیتزا(deep dish pizza) هست که اولین بار در شیکاگو به سبک خاصی از خمیر کلفتی از آرد ذرت و روغن زیتون درست می شده که تا امروز تغییراتی کرده است.
مواد لازم:
- خمیر پیتزا به میزان لازم
- سس پیتزا به میزان لازم
- سوسیس خرد شده و سرخ شده حدود ١٠٠ تا ١۵٠ گرم
- قارچ ورقه شده ۱۵۰ گرم
- زیتون هسته گرفته حدود ١٠ عدد (ورقه شده)(در صورت دلخواه)
- کالباس حدود ١۵٠ گرم (خردشده)
- فلفل دلمه ای ١ عدد
- پنیرپیتزای رنده شده ١۵٠ گرم
- پنیر موزارلا تازه مکعبی خرد شده ١٢۵ گرم
- ریحان و آویشن به میزان لازم
طرز تهیه:
خمیر را با ۵٠٠ گرم آرد آماده می کنیم. در فاصله ای که ور بیاید، مواد داخل پیتزا را آماده می کنیم.
برای سس پیتزا می توان رب گوجه فرنگی(یا کنسرو گوجه خرد شده) را با مقداری ریحان, آویشن, نمک, یک حبه سیر رنده شده, فلفل سیاه, آبلیمو و مقدار کمی روغن مایع یا روغن زیتون خوب مخلوط می کنیم می توان از مقداری گوجه فرنگی و پیاز خرد شده(که در میکسر خوب مخلوط کردیم) نیز در آن استفاده کرد.
بعد خمیر را که به مدت بیست دقیقه گذاشتیم استراحت کند را به دوقسمت تقسیم می کنیم(یک قسمت بزرگتر باشد). قسمت بزرگتر را روی تخته پهن می کنیم و در قالب جوری خمیر را پهن می کنیم که هم کف قالب را بپوشاند هم دیواره های آن را، و از دیواره قالب حدود ١ تا ١.۵ سانتی متر خمیر بالاتر باشد، بعد قسمت های اضافه را قیچی می کنیم. سپس داخل قالب روی خمیر اول مقداری از سس پیتزا و بعد کمی پنیر پیتزا و بعد هم لایه لایه مواد را می ریزیم(کالباس، قارچ، فلفل دلمه ای، زیتون و سوسیس) روی همه مواد مقداری پنیر پیتزا می ریزیم. بعد بقیه خمیر را روی تخته پهن می کنیم و روی مواد می کشیم جوری که حدود ١ سانتی متر از لبه قالب بیرون آمده باشد. سپس دور هر دو لایه خمیر را به سمت داخل جمع می کنیم و روی خمیر سوراخ هایی با چاقو ایجاد می کنیم. روی خمیر را با بقیه سس پیتزا می پوشانیم، بعد پنیر موزارلا و مقداری پنیر پیتزا را روی آن اضافه می کنیم. پیتزا را به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت ١٩٠ تا ٢٠٠ درجه سانتی گراد، می پزیم. اگر در طول پخت احساس کردید روی پیتزا رنگش تیره شده، با یک ورقه آلومینیومی روی آن را بپوشانید، و اجازه بدهید که خمیر زیرین کاملاً بپزد.
وقتی پخت حدود ١٠ دقیقه صبر کنید، تا از حرارت پیتزا کاسته شود، بعد پیتزا را از قالب جدا کنید.
مواد لازم برای خمیر پیتزا:
- آرد ۲ ¼ تا ۳ ¼ پیمانه
- مخمر ۱ بسته
- نمک ¼ قاشق چایخوری
- آب گرم ۱ پیمانه
- روغن مایع یا روغن زیتون ۲ قاشق سوپخوری
طرز تهیه خمیر:
1 و ¼ آرد، مخمر و نمک را در یک کاسه بزرگ مخلوط کرده، آب و روغن را به آن اضافه میکنیم و با سرعت پایین همزن برقی به مدت ۳۰ ثانیه آن را بهم میزنیم. مواد چسبیده شده به کناره های ظرف را به طور مداوم با همزن میگیریم. سپس مواد را به مدت ۳ دقیقه با سرعت بالا بهم میزنیم. به کمک یک قاشق تا جای ممکن از باقی آرد به این مایه اضافه کرده، مخلوط میکنیم. سپس خمیر را بر روی سطحی آرد پاشی شده قرار داده، بقیه آرد را با دست به آن اضافه کرده، خمیر را در کل به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه ورز میدهیم تا اینکه خمیری نسبتا سفت با سطحی نرم و ارتجاعی به دست آید. خمیر را به دو قسمت تقسیم کرده، رویش را میپوشانیم و میگذاریم ۲۰ دقیقه استراحت کند.
نکته: در پیتزا شیکاگو معمولا از پنیر و سس زیادی استفاده می شود و برخی لایه اضافه خمیر( که روی مواد کشیده شد) را استفاده نمی کنند و بعد از ریختن مواد با سس پیتزا و پنیر تمام سطح مواد را می پوشانند. همچنین می توان مواد درون پیتزا را تغییر داد(به جای سوسیس می توان از گوشت چرخ کرده که با پیاز و ادویه پخته ایم استفاده کنیم).