اکثر ما تصور میکنیم که یکی از علائم بالا رفتن سن سفید یا خاکستری شدن موهاست، اما آیا واقعا این تصور صحت دارد؟
برای جلوگیری از سفید شدن موها چه کاری می توانیم انجام دهیم؟
به طور کلی، موهای نژاد سفید، درحدود ۳۵ سالگی شروع به خاکستری شدن میکند، نژاد زرد بین ۳۵ تا ۴۰ سالگی و آفریقایی- آمریکاییها در اوسط ۴۰ سالگی.
به هرجهت محققان دریافتند، در اینکه چه سنی اولین تار موهای خاکستری نمایان شود، ژنتیک حرف اول را میزند. به عبارت دیگر، خاکستری شدن موهای ما در حدود سنی آغاز میشود که موهای والدین ما و والدین آنها آغاز شده است. شاید هنوز مشغول تحصیل در دبیرستان یا دانشکده باشید که موهایتان شروع به خاکستری شدن میکند،همه اینها به ژنی بستگی دارد که به ارث بردهاید.
دلیل سفید شدن موها چیست؟
فرایند خاکستری شدن موها هنگامی آغاز میشود که تولید ماده رنگی یعنی سلولهای تولید رنگ که با نام ملانین شناخته میشوند و در عین حال مسئول رنگ پوست هستند، متوقف میشود.
چگونه سفید شدن موها را متوقف کنیم؟
کشفیات محققان حاکی از آن است که کمبود برخی از مواد مغذی در برنامه غذایی افراد، خاکستری شدن موها را سرعت میبخشد، پس چرا برنامه غذایی خود را بهبود نمیبخشید ؟ فقط کافیست برخی ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را مصرف کنیم تا جذابیت و زیبایی خود را حفظ نمائیم. این ۷ ماده غذایی شگفتانگیز علاوه بر حفظ رنگ طبیعی موهای شما، سلامت عمومی بدن را نیز بهبود میبخشد.
۱. سبزیجاتی که دارای برگهای تیره هستند
چرا این سبزیجات کفایت میکند؟ زیرا اغلب آنها حاوی ویتامینهایی مانند B 6 و B 12 میباشند. این ویتامینها برای سلامت استخوانها ضروری هستند زیرا در تولید گلبولهای قرمز خون که مسئول رساندن اکسیژن و مواد مغذی به کل بدن هستند، موثر است . اما از ویتامین ۲ B هم نباید غافل شد. اگر به حفظ رنگ طبیعی موهای خود علاقمندید این ویتامین از ملزومات است، زیرا این ویتامین به هورمونها مرتبط بوده و نقش مهمی در ترشح هورمونها ایفا میکند.
از جمله سبزیجاتی که دارای برگهای تیره هستند عبارتند از: کیل،کولارد، کلم پیچ، اسفناج، بروکلی وغیره.
۲.سالمون
سالمون برای حفظ سلامت بدن هزار و یک خاصیت دارد، اما کمتر کسی است که از خواص آن که مانع از خاکستری شدن موهاست، آگاه باشد. راز این ماهی مفید در سلنیوم موجود در آن پنهان شده است. سلنیوم برای بدن حیاتی است زیرا به ترشح هورمونهایی که برای موها ضروریست، کمک شایانی مینماید. به دلیل سلنیوم موجود در سالمون و مصرف آن، خاکستری شدن موها به تعویق میافتد و همچنین با رادیکالهای آزاد و فرایند پیری زودرس مبارزه میکند.
از جمله مواد غذایی که حاوی سلنیوم هستند میتوان به: ماهی تن، صدف، ماهی خالمخالی، گردو، کشمش و غیره اشاره نمود.
۳. شکلات
آیا باورتان میشود؟ شکلات حاوی مس است و همین مانع از خاکستری شدن موهاست. مس برای تولید ملانین بسیار پراهمیت است و به همین دلیل کمبود مس، موجب خاکستری شدن سریع موها میشود. بنابراین، اگر گاهی مس هفتگی مورد نیاز بدن خود را با کمی داروی شیرین مانند شکلات تامین کنید نه تنها مفید بلکه کاملا ضروریست.
مواد غذایی سرشار از مس: بادام زمینی، تخمه آفتابگردان، انواع صدف خوراکی، قارچ، بادام هندی، کره بادام زمینی، روغن خوک و غیره.
۴. بریها
سرشار از ویتامین C، بریها از جمله طبیعیترین راههای کند کردن فرایند پیری محسوب میشوند. ویتامین C به کلاژنسازی کمک کرده (که در فولیکولهای مو یافت میشود) با رادیکالهای آزاد مبارزه میکند، پس من این بریها را پیشنهاد میکنم: توت فرنگی،گوسبری، رسبری، بلوبری، بلک بری و غیره.
۵. محصولات لبنی
محصولات لبنی هم دقیقا مانند سبزیجات با برگهای تیره، حاوی مقادیر زیادی ویتامین ۶B و ۱۲B میباشند که کلید استخوانهای سالم در دست آنهاست. همچنین نقش مهمی در تولید گلبولهای قرمز خون ایفا میکنند.
مواد غذایی حاوی ویتامین B: غلات کامل، پاستا، حبوبات، تخم مرغ، ماکیان و غیره .
۶. بادام
سرشار از ویتامین E و مس، بادامها فوقالعادهترین انتخاب برای گنجاندن در برنامه غذایی است همچنین مانع از فرایند پیری میشود. تحقیقات خاطر نشان میکند که بادام از میزان کلسترول بالای خون میکاهد. علاوه بر اینکه میان وعدهای خوشمزه و مفید است، میزان گرسنگی را کنترل مینماید.
مواد غذایی دیگری که دارای ویتامین E هستند عبارتند از: توفو، اسفناج، آووکادو، تخمه آفتابگردان بوداده شده، میگو، روغن زیتون، بروکلی آبپزشده، کدوتنبل و غیره.